RDW sloopafmelden

Wij zijn door het RDW erkend en maken voor u de vrijwarig in orde en zullen ervoor zorgen dat uw auto vakkundig wordt gerecycled.

RDW sloopafmelden in Maastricht

Sloopmelden RDW is de milieuvriendelijkste manier om jouw auto weg te doen. Het recyclen van metaal bespaart een hoop impact op het milieu tegenover het originele maakproces van metaal.

Het hergebruiken van onderdelen

Bijna alle onderdelen die in een auto te vinden zijn kunnen worden gerecycled of hergebruikt. Een auto heeft een recyclingpercentage van bijna meer dan 90 procent. Er zijn veel verschillende soort materialen te vinden in een auto. Materialen die te recyclen zijn, zijn onder andere de banden, de voorruit, het staal en ijzer, de tapijten, de accu’s. Het staal en ijzer wat uit de auto wordt gehaald, kan worden gerecycled waardoor het gebruikt kan worden in het maakproces van andere producten. 

Het proces

De auto wordt geplet in een speciale pres zodat het van groot object transformeert tot een kleine platte metalen blok. Deze blok kan weer worden gerecycled tot herbruikbaar metaal.

De hulp van Lutgens Metaal BV

Een autodemontage stimuleert het recyclen van materialen. Van metalen kunnen worden nieuwe producten gemaakt. Bij Lutgens Metaal BV zijn wij gespecialiseerd in het inzamelen en recyclen van metaal. Ons recycleproces biedt een service die de milieu-impact van metaal verlaagt terwijl jij op een milieuvriendelijke manier gedag zegt aan jouw oude voertuig. Wij zetten ons in om het recyclen van metaal te stimuleren. Gerecycled metaal bespaard veel energie en vervuiling wat het milieu kan aantasten. Wij kopen jouw metaal op, waardoor je direct een beloning ontvangt voor jouw hulp in het recycleproces.