Bedrijfsafval

 

Zoekt u een oplossing voor uw bedrijfsafval? Dan bent u bij ons aan het juiste adres

Onze service

 

✔ Inclusief 8 weken huur
✔ Plaatsing door heel Nederland
✔ Ook plaatsing op zaterdag 
✔ één contactpersoon
✔ Snelle afhandeling

Het beheren van fabrieksafval

Productie in fabrieken is een belangrijke sector binnen onze economie, maar iedere fabriek zal altijd te maken hebben met fabrieksafval. Onder fabrieksafval behoort al het afval dat wordt gecreëerd tijdens het produceren en uitvoeren van een industriële activiteit. Het is erg belangrijk dat iedere fabriek zijn fabrieksafval op de juiste manier verwerkt om de vervuiling en aantasting in de omgeving en het milieu te minimaliseren. Lutgens Metaal BV staat graag voor je klaar om jouw fabriek te helpen om tot een juiste oplossing te komen.

Het beheren van afval

Magazijnen en fabrieken produceren allemaal afval wat bestaat uit allerlei verschillende soorten materialen, waaronder metaal. De meest voorkomende materialen in fabrieksafval zijn beton, oplosmiddel, vuil, plantaardig materiaal, grind, metaalschroot en chemicaliën. Een fabriek zal bewust moeten zijn van alle verschillende soorten afvalmaterialen die het per jaar produceert om te weten hoe hij ieder materiaal correct kan weggooien. Het niet correct weggooien van specifieke materialen kan leiden tot schade aan dieren, personen of natuur in de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer er giftige materialen op de foute plek belanden.

Fabrieksafval

De manier hoe je het fabrieksafval kan weggooien zal altijd afhangen van het soort materiaal dat je weg wilt gooien. Vloeistoffen zoals olie kunnen worden weggebracht in speciale olievaten, zodat ze op een stortplaats correct kunnen worden weggegooid. Als de fabriek veel plastic weggooit, is het aan te raden om gebruik te maken van een specifiek recycling systeem op kleur, zodat het afval een tweede leven kan krijgen. Als jouw fabriek veel metaal weggooit, kan het interessant zijn om dit door te verkopen aan ons, Lutgens Metaal BV. Het is voor bedrijven en fabrieken erg belangrijk dat ze op de hoogte zijn welke materialen behoren tot gevaarlijke stoffen. Deze stoffen moeten namelijk afzonderlijk afgevoerd worden. Als er tijdens een controle wordt vastgesteld dat jouw bedrijf deze stoffen niet goed wegvoert, kan je een straf of boete riskeren.

Hulp bij het afvoeren van fabrieksafval

Zodra jouw fabriek voorzien is van een duidelijk afvalsysteem, kan al het afval gemakkelijk worden verzameld. Een sterk afvalsysteem kan recyclen van materiaal bevorderen en zal een opgeruimde werkomgeving bevorderen. Als jouw fabriek hulp nodig heeft bij het afvoeren van jouw metaal afval, neem dan snel contact op met Lutgens Metaal BV. Ons team staat klaar om jouw fabriek te helpen in het beheren van metaal wat te vinden is in fabrieksafval, zodat je al het afval op de meest veilige en milieuvriendelijke manier weg kan gooien.